O autorovi článku

331 Dance Studio Olomouc

Jsme taneční škola v Olomouci, ale můžete se k nám přidat i v Praze. Tancujeme Street Dance a Contemporary Dance, věnujeme se ale i Fitness Dance. Máme soutěžní taneční skupiny i nesoutěžní taneční kurzy pro děti i dospělé, organizujeme taneční workshopy, open classy, soutěže, letní taneční kempy, atd. 

Rok 2016 je za námi. To je ideální příležitost ohlédnout se zpátky a zrekapitulovat, jaký ten rok v 331 Dance Studiu Olomouc vlastně byl.

A je fuč. Šestnáctý rok tohoto tisíciletí je nenávratně pryč, takže nám zbývá čas už jen na poslední článek, který opatříme datem vydání v roce 2016. A to je ideální příležitost na ohlednutí se na těch uplynulých 365 dnů. Takže jaký byl rok 2016 v 331 Dance Studiu Olomouc?

331 Dance Studio Olomouc zažilo skvělý rok 2016

Přesně před rokem jsme rekapitulovali rok 2015 a psali jsme, že byl nezapomenutelný. Ano, rok 2015 byl pro nás v určitých ohledech opravdu přelomový. Kurz (tentokrát výjimečně nemyslíme taneční kurz :-)), který jsme v roce 2015 nabrali, se nám v roce 2016 úspěšně podařilo držet. Možná jsme v uplynulých 12 měsících nepředstavili tolik novinek jako v předchozích letech, za to jsme usilovně pracovali na směrování studia, které jsme si určili o rok dříve. To je práce, která možná není na první pohled tak vidět, o to náročnější ale je.

Proto bychom jako první chtěli poděkovat všem lektorům 331 Dance Studia Olomouc za jejich přístup v roce 2016. Často toho totiž měli opravdu hodně. Ale všechno zvládli na jedničku :-)

Od letošního roku se na tanečních lekcích nemusíte setkávat pouze s lektory a lektorkami, v dětských kurzech jim totiž začali pomáhat instruktoři (tedy zatím pouze instruktorky, ale to rozhodně nemusí být konečný stav). Ti jsou jakousi spojkou mezi dětmi a lektory, pomáhají při výuce choreografie nebo třeba zajišťují „doprovodný“ program. Lektorům se tak uvolnily ruce a mohou se naplno věnovat trénování, vymýšlení choreografie, atd.

Taneční kurzy v roce 2016: Žádné velké změny? Jen na první pohled

Rok 2016 byl první v historii 331 Dance Studia Olomouc, kdy se nezrušil jediný taneční kurz. To vnímáme jako pozitivní krok ke stabilitě, protože – co si budeme povídat – neustálé zkoušení, jak nakombinovat taneční styly a zaměření tanečních kurzů, zase tak super zábavné není :-)

Naopak jsme v létě rozšířili portfolio o dva nové kurzy zaměřené na moderní tanec, resp. Contemporary Dance. První z nich je určený dětem ve věku 8-11 let a jmenuje se Contemporary Kids, druhý nese označení Contemporary Adults a je určený úplným začátečníkům bez věkového omezení.

Asi to vypadá, že co se týče tanečních kurzů, se v 331 Dance Studiu Olomouc nic zajímavého neudálo. Přesto jsme se v září pořádně zapotili a počasím to nebylo. Počet zájemců o dětské taneční kroužky, ale i taneční kurzy pro dospělé totiž absolutně předčil naše očekávání. Začátkem září byla už více než polovina kurzů beznadějně plná. A to nás teprve čekaly ukázkové lekce a nábory na veletrzích zájmových kroužků v Galerii Šantovka a na Výstavišti Flora.

Narychlo jsme se rozhodli otevřít druhé termíny pro taneční kroužky Streetdance Mini, Streetdance Kids a Streetdance Juniors. Během jednoho dne jsme domluvili lektory a instruktory, zařídili prostory, upravili webové stránky a otevřeli přihlášky do těchto dětských kroužků. Chtělo to pořádnou dávku improvizace, ale povedlo se. Speciální poděkování v tomto případě patří i rodičům, kterým nevadil přesun dítěte do jiného týmu.

I díky nim vám vlastně dnes můžeme slavnostně představit jednotlivé týmy těchto kroužků.

VĚKOVÁ KATEGORIE ZAČÁTEČNÍCI POKROČILÍ
Streetdance Mini (5-7 let) Mini Monkeys Mini Stars
Streetdance Kids (8-11 let) Lil´Heroes Lil´Gangstas
Streetdance Juniors (12-15 let) Groovz Flavaz

Poděkování ale patří i všem tanečníkům a tanečnicím, kteří v roce 2016 navštěvovali jakýkoliv taneční kurz v našem studiu. Bavili jste nás, předávali jste nám energii, za to děkujeme. Snad to fungovalo i naopak :-)

Taneční soutěže v roce 2016: Zlatý hattrick i organizace Šantovka Dance Contestu

V roce 2016 jsme se podruhé vydali zkusit štěstí na taneční soutěže v dětské a juniorské kategorii. Díky tomu zažilo několik tanečníků už svou druhou taneční sezónu a bylo to hned znát. Troufáme si říct, že juniorská choreografie Vesmírná prda, ale především dětská choreografie Člověče byla oproti předchozímu roku o velký kus dál. Právě ta posbírala za uplynulý rok nejvíce ocenění a nejhůře na soutěži skončila čtvrtá, což je opravdu skvělý výsledek.

Premiérově se ale na soutěžích představili i dospělí tanečníci 331 Dance Studia Olomouc, a to díky projektu 331 DOD a choreografii Back To The 90s. Absolvovali sice jen tři soutěže, i tak ale dvakrát stáli na stupních vítězů. Nejúspěšnější akce uplynulého roku byla taneční soutěž Olomoucký talent, na které jsme zvítězili ve všech kategoriích, povedl se nám tak historický zlatý hattrick. Na všechny choreografie se už tradičně můžete podívat na našem YouTube kanálu.

Jednu taneční soutěž jsme v roce 2016 dokonce i organizovali. Jmenovala se Šantovka Dance Contest a díky ní se přízemí obchodního centra Galerie Šantovka Olomouc proměnilo na taneční parket. K vidění byly nejen taneční vystoupení zaměřené na Street Dance, ale také na moderní tanec, show dance, disco dance, orientální tanec, atd.

Taneční workshopy v roce 2016: 331 Dance Summer i návrat MTV Dance Workshopu

Asi bychom se neodvážili tvrdit, že byl rok 2016 ve znamení tanečních workshopů, tedy víkendových tanečních lekcí. Bylo jich méně než v předchozích letech, a to z důvodu velké časové vytíženosti a nabitých víkendů. Přesto jsme si našli čas na Contemporary Workshop, a to hned dokonce dvakrát. V loňském programu ale nechyběl ani Twerk Workshop a po dvouleté pauze se uskutečnil i MTV Dance Workshop.

O letních prázdninách proběhl druhý ročník příměstského tanečního táboru 331 Dance Summer a v srpnu jsme vyrazili na první juniorsko-dospělácké soustředění. To byl dle našeho názoru jeden z nejlepších zážitků letošního roku, takže kdo nebyl, určitě si udělejte čas v roce 2017 :-)

Rok 2016 na sociálních sítích: 53 videí a přes 100 fotek

V podstatě každý týden najdete našem YouTube kanálu nové taneční video. Za rok 2016 jsme jich totiž zveřejnili hned 53. A to je docela slušné číslo, co říkáte? Díky YouTube tak můžete mít celkem slušný přehled o tom, co se v 331 Dance Studiu Olomouc děje. Zveřejňujeme tam totiž nejen videa z tanečních lekcí, ale také všechny naše choreografie ze soutěží a tanečních vystoupení. Takže pokud nás ještě nesledujete, stačí kliknout :-)

Docela slušně se plní i náš instagramový účet. Za tento rok na něm přibylo více než 100 fotek, další pak s hashtagy #331dancestudio a #331family přidáváte vy.

Největší pozornost ale ve světě sociálních sítí tradičně upoutává Facebook. Naši fanpage sleduje přes 3600 lidí. Pokud máte rádi statistiky, vězte, že jde ze 74% o něžnější pohlaví. Průměrným návštěvníkem našeho Facebooku je tedy žena z Olomouce ve věku 21 let.

Děkujeme za všechny skvělé taneční zážitky v roce 2016

Rok 2016 byl na taneční zážitky opravdu bohatý. Kdybychom chtěli popsat všechny, tento článek by musel být minimálně 3x delší, a to nejde, nikdo ho pak nečetl. Vždyť obdivuhodný výkon je i to, že jste dočetli až sem :-) Takže děkujeme za vše v roce 2016 a už se moc těšíme na to, co nás potká v roce se šťastnou sedmičkou na konci.

Ať se v roce 2017 tancem bavíte co nejvíc a těšíme se na setkání na tanečním parketu. Mějte fajn rok!

Zaujal vás článek? Pošlete ho dál! Budeme rádi :-)

Zařazení článku

Rubrika: 

Tipy na podobné články