O autorovi článku

331 Dance Studio Olomouc

Jsme taneční škola v Olomouci, ale můžete se k nám přidat i v Praze. Tancujeme Street Dance a Contemporary Dance, věnujeme se ale i Fitness Dance. Máme soutěžní taneční skupiny i nesoutěžní taneční kurzy pro děti i dospělé, organizujeme taneční workshopy, open classy, soutěže, letní taneční kempy, atd. 

Léto je tady a my vám přinášíme výběr hudebních pecek, se kterými se určitě neztratíte. Tady jsou summer hity 2019.

Už se stalo tradicí, že na začátku léta zveřejňujeme výběr písniček, které byste si rozhodně měli zařadit do svého letního playlistu. Tradici letos neporušíme, takže si vychutnejte summer hity, na které si během nějaké té letní party třeba venku u vody letos musíte zatancovat :-)

Tip: Aktuální Summer hity najdete v článku Summer hity 2023: Devadesátky jsou zpět a určitě vás roztancují

Ed Sheeran, Khalid – Beautiful People

Přehled letních hitů musíme začít songem od zpěváka, který včera na pražských Letňanech rozezpíval 80 tisíc lidí. Přilákal více lidí než Michael Jackson, Rolling Stones nebo Pink Floyd. A to bez jakýchkoliv pódiových efektů, pyrotechniky, atd., vystačil si v podstatě pouze s kytarou a looperem. Ed Sheeran prostě letí. Jeho čtvrté studiové album má vyjít koncem tohoto týdne, přesto je z něj venku už 5 singlů: I Don´t Care, Cross Me, Beautiful People, Best Part Of Me a Blow. Všechny budete bezpečně slýchávat celé léto. Za všechny vybíráme Beautiful People a těšíme se na avízovanou kolaboraci s Eminemem a 50 Centem :-)

Herve Pagez, Diplo, Charli XCX – Spicy

Herve Pagez bude pro většinu z vás asi celkem neznámé jméno. Jde o deejaye z Guadeloupe, který zremixoval mega hit Wanna Be od Spice Girls, no a nás to docela baví :-) Na pomoc si vzal anglickou zpěvačku Charli XCX, kterou znáte asi především díky singlu 1999. No a kdyby v tom všem neměl prsty jeden z nejvytíženějších producentů Diplo, tak by tahle letní hitovka určitě nezněla tak dobře, jak zní. Pojďte zavzpomínat na Posh Spice, Scary Spice, Baby Spice, Sporty Spice a Ginger Spice :-)

Daddy Yankee, Snow – Con Calma

U remixů ještě zůstaneme. Con Calma tedy není úplná novinka (singl vyšel v lednu letošního roku), ale letní party letos rozhodně rozpálí. Portorikánec Daddy Yankee je nekorunovaným králem hudebního stylu reggaeton, prosadil se především díky singlu Gasolina, z jeho tvorby znáte ale minimálně taky hit Despacito. Snow je zase kanadský raper, autor v podstatě jediného hitu z roku 1992 Informer, ten však frčí dodnes. A Con Calma je toho důkazem, nejde totiž o nic jiného, než reggaetonovou verzi tohoto megahitu. Určitě vás bude zajímat, že v klipu uvidíte tancovat známou Chapkis Dance Family (podívejte se, jak se choreografie trénovala a natáčela).

Busy Signal – Got To Tell You

Z reggaetonu už je to jen kousek k Dancehallu, který k létu neodmyslitelně patří. Z relativně velkého množství nových songů jsme pro vás vybrali dva. První je od jamajské legendy a dnes už čtyřicetiletého performera, který si říká Busy Signal. Jeho nový singl z nadcházejícího alba Parts of the Puzzle se jmenuje Got To Tell You a během letních večerů se na něj určitě bude skvěle tancovat :-)

Shenseea, Tyga – Blessed

Náš druhý dancehallový tip vzešel ze spojení korejsko-jamajské zpěvačky Chinsea Lee, která je v posledních letech známá spíše jako Shenseea (znát ji můžete díky hitům Loodi, Rolling nebo Tie Me Up), a kalifornského rappera, který si říká Tyga (toho zase budete znát díky singlům Swish, Dip nebo Molly). Jejich společný počin se jmenuje Blessed.

Právě probíhá zápis do tanečních kurzů Street Dance a Contemporary Dance pro děti, juniory, dospělé i rodiče, začátečníky i pokročilé tanečníky. Více informací najdete na tomto odkazu.

Kygo, Whitney Houston – Higher Love

Norský hudební producent a deejay Kygo má zatím stále tu schopnost, že z každého singlu, který vydá, je poměrně velký hit. Naposledy upoutal pozornost díky dvousinglu Higher Love a Not OK. Na prvním jmenovaném dává zavzpomínat na hlas Whitney Houston, která již více než 7 let není mezi námi, na druhém pak vokály obstarala Chelsea Cutler. Letní party budou pravděpodobně doprovázet oba singly, my do našeho přehledu vybíráme Higher Love s Whitney Houston.

Mabel – Mad Love

Mabel, to je britská zpěvačka, která na přelom července a srpna připravuje vydání svého debutového alba. Po hitu Don´t Call Me Up na něj upoutává druhým singlem, který se jmenuje Mad Love. Možná ale Mabel znáte i z dřívějška. Její první hit z roku 2017 se jmenuje Finders Keepers, zaujala ale třeba i featuringem s Jack Jones a Rich The Kid s názvem Ring Ring.

R3HAB, A Touch Of Class – All Around The World

Na závěr jsme si nechali jeden vyloženě diskotékový hit a další nostalgii zároveň. Pamatujete na singl All Around The World od německé eurodance partičky ATC (A Touch Of Class) z roku 2000? Ten se totiž rozhodl oprášit Fadil El Ghoul, nizozemský deejay známý spíše pod uměleckým jménem R3HAB. Je autorem řady velmi známých remixů a určitě do ní přiřadí i tento. A Touch Of Class o sobě dávají vědět po šestnáctileté pauze (předchozí singl New York City vydali v roce 2003) a už jen to je událost sama o sobě.

Zaujal vás článek? Pošlete ho dál! Budeme rádi :-)

Zařazení článku

Rubrika: 

Tipy na podobné články