O autorovi článku

331 Dance Studio Olomouc

Jsme taneční škola v Olomouci, ale můžete se k nám přidat i v Praze. Tancujeme Street Dance a Contemporary Dance, věnujeme se ale i Fitness Dance. Máme soutěžní taneční skupiny i nesoutěžní taneční kurzy pro děti i dospělé, organizujeme taneční workshopy, open classy, soutěže, letní taneční kempy, atd. 

I lektoři se musí vzdělávat, to je samozřejmé. Je totiž potřeba mít neustálý přístup k aktuálním informacím, sledovat aktuální trendy a neustále se obohacovat. Lektoři 331 Dance Studia Olomouc na toto určitě nezapomínají a i když se nejraději vzdělávají v zahraničí, letošní podzim prožili v Česku. Už totiž dávno neplatí, že za kvalitní taneční výukou musíte do zahraničí, protože v posledních letech jezdí přední světoví tanečníci i do ČR.

Říjen 2015: Killer Bean Versatile

Začátkem října se v Ostravě konalo osmnácté vydání dnes již legendární akce s názvem QSZ Cropp Street Dance Battle. Tu již mnoho let organizuje manažer a lektor 331 Dance Studia Olomouc David Zapletal. Na akci se pravidelně sjíždí přední tanečníci nejen z Česka, ale i Slovenska a Polska, v Ostravě jste na této akci mohli potkat i tanečníky z Rakouska, Anglie, Francie, Portugalska nebo Ruska.

Letošní osmnácté vydání akce bylo ale přelomové v tom, že poprvé díky ní do České republiky zavítal přední jamajský tanečník Killer Bean Versatile. Tento na Jamajce velmi uznávaný dancehallový tanečník v nedávné době ztvárnil hlavní roli ve filmu King Of Dancehall, který v letošním roce natáčel Nick Cannon společně s Busta Rhymesem, Beenie Manem a Whoopi Goldberg.

Killer Bean Versatile v Ostravě porotoval QSZ Cropp Street Dance Battle, ale samozřejmě také vyučoval na speciálním workshopu, který proběhl v rámci jeho evropského turné.

QSZ Cropp Street Dance Battle | Tessa & Killer Bean Versatile
QSZ Cropp Street Dance Battle | Tessa & Killer Bean Versatile

Listopad 2015: Sir Ledgen, Nick Black Eagles

Minulý týden jsme si udělali výlet do Prahy, kde v rámci akce Skillz Dem Up proběhly další dancehallové workshopy s jamajskými tanečníky. Dorazil Sir Ledgen, uznávaný tanečník momentálně působící v New Yorku, a také Nick ze slavné jamajské taneční skupiny Black Eagles.

Dancehall je v Česku momentálně velmi populární, což se odráží nejen na počtu zorganizovaných workshopů, ale právě také na oblibě Jamajky a tanečníků odtud pocházejících. Ještě před několika málo roky byla myšlenka učit se dancehall od jamajského tanečníka skoro sci-fi, dnes je těch možností mnohem více, za což určitě buďme rádi.

Skillz Dem Up | Tessa, Lina, Sir Ledgen, Nick Black Eagles
Skillz Dem Up | Tessa, Lina, Sir Ledgen, Nick Black Eagles

Prosinec 2015: Kevin Paradox

Ani v prosinci nuda rozhodně nehrozila, z dancehallové vlny jsme se ale přeladili na Hip Hop. V rámci akce One Nation Project navštívili Českou republiku v současnosti velmi úspěšný tanečník Kevin Paradox z Nizozemí. Jeho workshop byl velmi přínosný, bere totiž tanec tak trochu z technického hlediska a každý pohyb detailně rozebírá.

Paradox se zaměřuje především na freestylové tancování a i když o sobě tvrdí, že prvních deset let své kariéry tancoval špatně, teď se mu v battlech opravdu daří. Naživo jej mohli vidět tancovat i tanečníci a návštěvníci One Nation Project battlu, který porotoval. Jeho krátkou taneční improvizaci v pauze mezi jednotlivými kategorii jsme natočili, takže určitě mrkněte.

One Nation Project | Tessa & Kevin Paradox
One Nation Project | Tessa & Kevin Paradox

Díky workshopům se zahraničními lektory předáváme tanečníkům ty nejlepší informace

V 331 Dance Studiu Olomouc zastáváme názor, že je opravdu velmi důležité, aby se čeští lektoři učili od tanečníků pocházejících z míst, kde daný tanec vznikl nebo se rozvíjel. Jen tak mohou všem účastníkům našich tanečních kurzů poskytnout informace tzv. z první ruky a neučit je to, co pouze někde viděli. Právě předávání know-how je jeden ze základních kamenů 331 Dance Studia Olomouc.

Zaujal vás článek? Pošlete ho dál! Budeme rádi :-)

Zařazení článku

Témata: 

Tipy na podobné články